ACT therapie & coaching

Lichter, leuker en ervaringsgericht

Samen gaan we ervoor

Ik vind het belangrijk dat er een klik is tussen ons. Als die er is kunnen we samen aan de slag.
Samen specificeren we jouw hulpvraag. Wat is jouw worsteling, wat zou je willen veranderen of willen bereiken? We maken samen een plan van aanpak.
Ik ben benieuwd naar wat jou beweegt, wat jou doet stilstaan en om samen te ontdekken welke richting jij op wilt en wat jij daarvoor nodig hebt. We werken samen toe naar wat jij wilt bereiken.
Over het algemeen zijn 6 tot 8 sessies voldoende, maar dat kan per persoon verschillen. Mocht blijken dat andere hulp gewenst is dan verwijs ik je door.

Begeleiding

Ik begeleid je op een actieve manier, wat inhoudt dat ik veel werk met ervaringsoefeningen, ook wel bewustwordingsoefeningen genoemd. Zo kan je direct ervaren wat ‘werkt voor jou’. Tussen de sessies door kan ik jou oefenmateriaal sturen via de ACT Guide app. Dat is geen must maar kan vaak wel processen ondersteunen of in gang zetten.

Ik werk in een ontspannen sfeer, waarbij ik persoonlijk contact, gelijkwaardigheid, respect, openheid en vertrouwen belangrijk vind.

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis of via videobellen. Van maandag tot en met vrijdag kun je een afspraak met mij maken, indien wenselijk ook ‘s avonds.

 

Actief aan de slag

Je gaat ontdekken wat jou kan helpen. Hoe je handiger om kunt gaan met wat voor jou moeilijk is zodat dat minder impact heeft op je leven. Zo kan je weer de regie terugpakken over je eigen leven en de dingen gaan doen waar je blij van wordt en die belangrijk zijn voor jou.

We gaan actief aan de slag zodat je direct kan ervaren wat werkt voor jou. Tussen de sessies door kan ik jou oefenmateriaal sturen. Oefenen is geen must maar kan vaak wel processen ondersteunen of in gang zetten.

Daarbij vind ik persoonlijk contact, gelijkwaardigheid, respect, openheid en vertrouwen belangrijk.

De gesprekken

De gesprekken vinden plaats in mijn praktijkruimte aan huis of via videobellen. Van maandag tot en met vrijdag kun je een afspraak met mij maken, indien wenselijk ook ‘s avonds.

Therapie of coaching kan jou helpen:

  • Inzicht te krijgen in patronen die ’t jouw moeilijk maken, jou in de weg zitten, belemmeren of doen vastlopen.
  • De strijd met moeilijke gedachten, gevoelens en omstandigheden te staken en te leren hier op een flexibele manier mee om te gaan
  • Patronen te doorbreken, zodat er meer ruimte komt om te (her)ontdekken wat voor jou echt belangrijk is in het leven
  • Je (meer) verbonden te voelen met jezelf, de ander en de wereld om je heen.
  • Je (meer) verbonden te voelen met jezelf, de ander en de wereld om je heen.
  • Te focussen op wat belangrijk is en om te werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling
  • Stappen te (durven) zetten
  • Weer meer te kunnen genieten
  • Jouw mentale veerkracht te vergroten